Arkea maalaiskylässä.
Puutarhuri-agrologin ikkuna maalaismaisemaan.perjantai 2. maaliskuuta 2012

Äitien leipomia luokkaretkiä

Lienee yleismaailmallinen ilmiö tämä luokkaretkien rahankeruu. Onneksi on jaksavia opettajia organisoimassa, tolkkuja koululaisia myymässä ja ymmärtäviä sukulaisia ja naapureita ostamassa tiesmonettako kertaa sukkia, pullaa, mausteita, karkkia, pesuaineita ja vessapaperia. Mutta toisakseen ihan kiva leipojan kannalta, ettei luokkaretki suuntaudu Helsinkiä kauemmas.Collecting money for school trips has been our hobby for almost 10 years. Work of the teachers and pupils and understanding of our relatives and neighbours has been admirable. A lot of socks, spices and home made cookies have been sold. After all, domestic trip destinations are nice if you think the amount of baking.

2 kommenttia:

  1. No onneksi meidän lapsen koulussa ei tarvitse kerätä mitään rahaa luokkaretkiin, leirikouluihin eikä muuhunkaan. Sinänsä aika poikkeuksellista. Ja toivottavasti ei sitten yläkoulussakaan. Luokkaretket ja leirikoulut on pidetty lähellä, joten ehkä tarvetta rahankeräykseenkään ei sitten ole.

    VastaaPoista
  2. Olen aivan kateellinen teidän koululle:) No, molemmissa puolensa. Onhan se tietysti tuonut uusia tuttuja ja yhteishenkeä, lapsille reissun arvostusta, kun itse tekee työn sen eteen ja toki kaikilla ei olisi varaa lapsiansa edes reissuuttaa, jos ei yhteisjuhlia ja myyjäisiä olisi. Mutta ihan totta: oman maakunnan nähtävyydet ja historia kannattaisi hyödyntää muksujen koulutyössä! Että edes tietävät, mistä maailmalle lentävät.

    VastaaPoista