Arkea maalaiskylässä.
Puutarhuri-agrologin ikkuna maalaismaisemaan.lauantai 10. maaliskuuta 2012

Lähiruokaa laitoskeittiön ruokalistalta

Eilen oli tuulinen päivä ja illalla tulla pyrytti lunta. Riittäisi minulle! Pidin pirttipäivää ja ilahduin Katjan blogin mukavasta vinkistä kasvisten suhteen. Kokonaisena syödyt marjat ja kasvikset ovat todella helppoja ja mukavia rouskutella. Meilläkin lasten pieninä ollessa ja varsinkin vielä lypsykarjan aikaan oli kokkaus välillä aika luovaa:) Syötän surutta eineksiä, jos en ehdi muuta, mutta omatekemä ruokahan se parasta on. Sitä edesauttamaan olen jo vuosia hyväksikäyttänyt koulujen ja laitosten ruokalistoja netissä! Monen kunnan listat ovat tulostuneet ja helpottaneet kauppalistan tekoa. Nyt mukailen helppolukuista Vihdin kunnan ruokapalvelujen listaa, sieltä saa vinkit aamupalasta iltapalaan asti, jos tahtoo. Joustan toki aineksissa; nauta on meillä hirveä ja ulkomaan kala onkin lähijärven siika. Makoisaa lähiruokaviikonloppua!
Snow, snow, snow...Fortunately we have berries in the freeze box to remind me about the summer. Katja gave a delightful tip in her blog: eat berries and vegetables without cutting and mixing or using complicated recipes, as natural. It makes your life easier. I have also tried to make my cooking simple. For years I have printed school menus from the Net. Some lists contain all the meals from breakfast to evening meal. They give me ideas for my shopping list and helps planning. Well, instead of beef I use elk and foreign fish is whitefish from our nearby lake. Use and enjoy your local food!

2 kommenttia:

  1. Vieläkö sitä lunta tupruttaa?! Meillä on kaikki tiet jäätiköillä, kun lumi ja jääkerrokset alkavat hiljalleen sulamaan. Minulla on jo kova kevätfiilis! Mitä ruokaan tulee, niin kyllä lähiruoka on parasta. Maalle muuttaessani tosin ihmettelin, kunnei täällä lähiruoka ollutkaan kovasti esillä. Sen suhteen siis on parantamisen varaa.

    VastaaPoista
  2. Heti innostuin vahtimaan lähikaupan hyllyjä, miten lähiruokaa todella on näkyvillä. Raportoin myöhemmin, mitä löytyy!

    VastaaPoista