Arkea maalaiskylässä.
Puutarhuri-agrologin ikkuna maalaismaisemaan.lauantai 18. helmikuuta 2012

SiivousPäiväunelmia

Maalla perjantai tai lauantai on perinteinen siivous- ja leivontapäivä. Rehellisyyden nimissä täytyy tunnustaa, että en siivoa ihan joka lauantai ja nämä todelliset siivouspäivätkin kaipaavat unelmointia kahvimukillisen ja vanhojen kotitalouskirjojen äärellä. Niiden äärellä viihtyy! Kirjahyllystäni löytyy muutama oppikirja joka vuosikymmeneltä, joista selviää, miten huolella huussi ripsutaan lehtivastalla, kuinka kaapit pestään oikeassa järjestyksessä ja miten kostea on nihkeäpyyhin. Energiaa riittää lukutuokion jälkeen juuri imurointiin, mutta eipä maatilan päärakennuksessa enää likaisia töitä tehdäkään. Ja ainahan voin uskotella perheemme terveyden lähteeksi rennolla otteella siivottua kotia; pölyllä ja pöpöillä on aikaa luoda meille vastustuskykyä. Mutta laskiaspullia leivotaan tänään!

I should clean up the house today. To get some positive energy, I take a big nice mug of coffee and browse old household books. So charming advices! How to sweep the outhouse with a birch whisk (in 1920), how to wash the cupboards (in 1980) and what is the suitable moisture for a wiper (in 2000). My grand mum had a busy day on Saturdays, but I’ll only vacuum. There’s no more wood work done or horse equipment stored in the main building and I hope some dust keeps our immune system working. And Saturday is a traditional baking day! I’ll make Shrove buns!

1 kommentti:

  1. Onpa hyvä, että kerroit minullekin, että täällä maalla on pe tai la siivous- ja leivontapäivät! :) (nimim. ei ole ihan täysin toteutunut meidän kohdalla (: ) Nuo vanhat kotitalouskirjat ovat kyllä aivan mainioita!

    Hyvää pullantuoksuista sunnuntaita!

    VastaaPoista