Arkea maalaiskylässä.
Puutarhuri-agrologin ikkuna maalaismaisemaan.keskiviikko 22. helmikuuta 2017

Ilmaista iloa
Taistelijat, Sinikuusamain kylä, Sammakot tiskipöydällä, Lumen aika.

No huhhuh. Luulitko elokuvien nimiksi?

Olenko siis ikinä muistanut kehua teille kirjastojamme? Meillä Kainuussa on joka kunnassa kirjasto tai useampi, joihin käy sama kortti ja kirjastoautojakin vielä on. Kainet-palvelu netissä on loistava, sieltä voi hakea kirjan ja paikan, mistä se löytyy. Ja kirjastotädit/sedät neuvovat paikan päällä ihan mahtavasti. Jotta ei liikaa ylisanoja tulisi näistä upeista palveluista, niin kirjaston hipihiljaisuus on pers...okei, kamalaa ja Kainetissa pitäisi olla vielä mahdollisuus tulostaa kirjat listana, jossa on luokkakin näkyvillä. Onneksi kirjastoissa tehdään hauskojakin júttuja, kuten Koiramäen pirtti omassa Hyrynsalmen kirjastossa.

Viime vuoden lukulistani oli joku netistä bongattu” sata kirjaa, jotka pitää lukea” Homma meni niin, että olin puolet jo niistä lukenut elämän matkan varrella ja neljäsosaa ei löytynyt maakunnasta ja neljäsosan jonka luin kävi vähän köpelösti. Puolet niistä vimppasin pois parin sivun jälkeen, koska parempaakin tekemistä oli (kuka näitä listoja oikein tekee??) ja muutaman ääreen nukahdin kesken sivun.

Nyt lähestyn asiaa eri vinkkelistä. Päätin tänä vuonna lukea luonnosta kertovia opuksia. Kainetistä löytää luonto-haulla järkyttävät kahdeksattasataa kirjaa. Rajasin jo tietokirjat, 2000 luku, suomi ja Hyrynsalmi ja sittenkin pamahti 88 kirjaa.  On siinä hommaa. Aloittaisinko tuosta Sammakot tiskipöydällä tapauksesta.
Our library had a story telling week for kids and this photo is from the room they decorated to look like the interior of the Doghill farm.  Maybe you have red some of these books. http://maurikunnas.net/translations/?lang=en

Library ladies are astonishing! All the items were borrowed from their homes and the straw mobile, traditional rugs and toys to children were homemade.

I read a lot and the region we live has seven libraries and even book bus and smaller district libraries. All the books and materials are in Kainet- service in the net and it is easy to find the right book and location.

This year I will read books about nature. The first search gave almost 800 books! I must restrict this project somehow! I guess I´ll start with “The frogs on the draining board”


5 kommenttia:

 1. Sinikuusamain kylä, kuullostaa jo nimenä hyvältä.
  Itse olen kirjojen suurkuluttaja ja nyt, kun varausmaksukin vielä poistui, niin mikä on kirjastossa käydä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kyllä ilo, miten voi tilata kaukaakin tarvitsemansa. Mulla oli joulun aikaan lainassa Kuopion varastokirjastosta muuan englanninkielinen oppikirja. Ihan suitsait.

   Poista
 2. Eijee, piti ihan editoida, olipas hirveää toistotekstiä. Jospa pistän sen nuhan syyksi, hirmu norin iski aamulla!

  VastaaPoista
 3. Kyllä kirjastot ovat ihana asia. Aikamoisen luku-urakan sait, jos luet nuo 88 kirjaa tänä vuonna. Minä luin viime vuonna 64 kirjaa, sekin on mielestäni aika paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huhhuh, se on paljon. Noissa on onneksi valokuvateoksia, linnuista en vielä oikein edes innostu ja savannit jätän suosiolla pois, on suomen luonnossakin niin paljon ihmettelemistä.
   Luen juuri Esko Valtaojan Ihmeitä, kävelyretkiä kaikkeuteen ja se on aivan loistava, juuri tätä ihmeiden määrää ihan arkisessa elämässä.

   Poista