Arkea maalaiskylässä.
Puutarhuri-agrologin ikkuna maalaismaisemaan.torstai 12. kesäkuuta 2014

Kalastellaan ja rakastellaan

Mettiytynyt olen taas. Netti ei kiinnosta pätkän vertaa. On tehty peltotöitä, kuopsutettu kasvimaata, juhlittu ylioppilasta, siivottu mökkiä, saatu unelmatyö kesäksi. Poimittu korvasieniä ja kuusenkerkkiä. Uitu, istuttu nuotiotulilla kesäyössä, taivaanvuohi ja lehtokurppa taustamusiikkina.
Tuli mieleen muuan maatalousopiston retki aikanaan. Oli juuri tutustuttu eteläsuomen tehokkaaseen maatalouteen ja osa tainnut vierailla
keski-euroopassakin. Kysyttiin lapin isännältä, että mitä te täällä pohjoisessa teette. "No, kesällä kalastellaan ja rakastellaan. Talvella met emmä sitte kalasta."
Kasse, Kiho ja Kosmoskin ovat tulleet maatilalleBut how to say it in English, "mettiytyny" ? It is the state of mind, when you couldn´t care less of the civilization and you only enjoy the wilderness. This easy is the life in Northern Finland in the summer time, when it is warm and midnight sun. Campfire, woodcock, snipe, False Morels, spruce shoots, swimming in the lake....
On the farm we have three new animals; Kosmos, Kiho and Kasse are our summer sheep. They are all boys and their gang already taught our Rekku-dog some habits and not very gently :)
1 kommentti:

  1. Kummasti täällä etelämässäkin mettittyy, kun asuu sivukylällä eikä tarvi enää töihin lähteä. Kesällä ei viitsi poistua paratiisista ja talvella ei tarkene. Mutta järvi meiltä puuttuu.

    VastaaPoista