Arkea maalaiskylässä.
Puutarhuri-agrologin ikkuna maalaismaisemaan.tiistai 29. lokakuuta 2013

Metsässä, metsästä, metsään

 Metsässä: keräämässä kuvia, käpyjä, riidenliekoa, sammalta. Anoppi sanoikin lumesta, että mikä tuiskuten tulee, se ennen Marttia merehen menee, eli koko kymmensenttinen lumi oli poissa.
In the forest: picking cones, moss and club moss.
 Metsästä: Hurinaa kahdellakin palstalla, toisella tehtiin päätehakkuuta, toisella koottiin energiapuuta tänään. From the forest: Finall felling and on the other lot a machine collecting energy wood. If I could only give you the smell of the soil and fresh wood!
 Ja metsään: Killi seuraili mukanani kuvausretkellä ja jäi metsänpeittoon :) Olen taas koukussa paikkakunnan perinnetarinoihin, Tarinakartasto, sivu 441.
And to the forest: Killi followed me to the forest and is now in "forest cover".I have been reading Wildwood tales, page 447.

5 kommenttia:

 1. Läksipä kommentti taivaan tuuliin, kun läksin perinteitä lukemaan. Niitä tuo poikakin tänään on jutellut. Siis vietettiin oikeaa kekripäivää. Metsässä mekin näkin ja menninkäisten luona.
  Muuten ihana lukea monista blogiesta noista luontoretkistä!

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos ja arvaapa kuinka jännä kekrikokko meillä oli! Poltimme kuusikossa kokkoa nuorison kanssa ja metsästä kuului kaukaa ulvontaa. Saattoi muuten ihan hyvin olla susi, koska sielläpäin ei ole taloja ja koiriakaan :)

   Poista
  2. Huh! Mekin kyllä tapasimme metsästäjiä, jotka eivät olleet nähneet sinä päivänä hirveä, ei kaurista, ei karhua, ei ilvestä, mutta ison yksinäisen suden jäljet olivat tavanneet.

   Poista
 3. Hehee siellä näyttää olevan metsäteknikko työntouhussa.Mitähän katteleekaan ylöspäin,mittaako puun paksuutta tai,,..No mut tulen uudelleen tänne.Muksaa viikkoa sinulle!!

  VastaaPoista