Arkea maalaiskylässä.
Puutarhuri-agrologin ikkuna maalaismaisemaan.lauantai 23. helmikuuta 2013

Suloiset sudet

Olen menettänyt sydämeni gaussin käyrälle! Viime aikoina olen lohduttatunut luottamalla tuon normaalijakaumaa kuvaavan käppyrän ikiaikaiseen sanomaan.
Tiukkaan yhtä asiaa julistavat kansalaiset minut ovat säikyttäneet. Yksi uskoo, että kuluttaminen on kapitalistien juoni, toinen, että maalla-asujat ovat yhteiskunnan loisia. Joku tykkää, että maidon on oltava suoraan lehmäntissistä juotua ja joku uskoo suloisten susien kaipaavan vain pikkulasten rapsutuksia.
Minähän en todellakaan ole mikään pyhimys. Tulistun yhden jos toisenkin asian puolesta aina vähänpäästä ja silloin meillä ovet paukkuvat ja asia tulee selväksi korkealta ja kovaa. Samassa osaan naisellisesti lennossa muuttaa mieltäni, sillä rakkaan tätini sanoin "mikään ei ole niin helppoa, kuin oma takkinsa kääntää".
Kun ikää karttuu, huomaa tälläkin taktiikalla elämää läpi kahloessa, ettei ole olemassa mustavalkoisia asioita. Ei täydellistä hyvää, eikä täydellisen pahaa. On vain ne harmaan tuhannet sävyt. Tottakai tarvitaan ääripäitä, jotka kyseenalaistavat vallitsevia totuuksia, mutta onneksi tavallisen ihmisen ei tarvitsekaan muuttua ihan täydelliseksi, suuntaan jos toiseenkaan. Ollaan onnellisesti ihan keskinkertaisia.
Maatilalla se on nyt veroilmoituksen tekoaikaa. Alkuvuosi on myös loistavaa aikaa siivota kansioista vanhat paperit, vaikka esim. vero- ja nautarekisteripaperit täytyy säilyttää useita vuosia. Mutta kuka juutas se keksi tuon aanelossaasteen! Ja tämä on sitten ihan mustavalkoinen asia :)


Gaussian distribution has given me comfort lately! People frighten me with almost hostile opinions with no alternatives. "Countryside belongs to the wolves, consuming in a sin against nature, processing milk is the reason for diseases..."
I am no better. I often lose my temper for something I believe in. But in this age I have noticed that my dear aunt was right: it is easy and even recommendable to question your own opinions as well as the others`. We need these one thing men to point out the issues which need improvement and general discussion, but there´s no total black or white things, there´s only thousand shades of grey. And I am happy that most of us are somewhere on the middle of this Gaussian distribution, only trying to live decent.
At this time of the year my husband (all farmers) makes the tax return. At the same time I empty the office of the A-4 pollutant. I believe that only 1 % of all the printed papers in the world are really important. This is an ultimate truth :)

3 kommenttia:

 1. Hyvänen aika! Tervetuloa uusille lukijoille!

  VastaaPoista
 2. Kiitos, kiitos! Ja kiitos, kun jätit kommentin tuoreeseen blogiini. Kirjoitat niin kivasti, että pitää tutkailla vanhempiakin kirjoituksiasi oikein ajan kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea juoksuharrastukseen! Mukava lukea, jospa se kuntoilukärpänen puraisisi minuakin sen myötä.

   Poista