Arkea maalaiskylässä.
Puutarhuri-agrologin ikkuna maalaismaisemaan.perjantai 30. marraskuuta 2012

Oikeella jalalla herätyn päivän miete

Aviomiehen status maatilanemännän silmissä vaihtelee nuttuskehvelin ja alfauroksen välillä. Sijoitus ei riipu kahdestikaan todellisista ansioista, vaan siitä millä vinkkelillä emäntä on aamusella sängystä sattunut nousemaan. Viime viikoina mies on käynyt kirkkaasti alfauroksesta. Rehupaalit on ajettu talouskeskukseen, halkoja ajettu ja rankoja karsittu, luottamustoimet hoidettu ja opiskelemaankin Hän on ehtinyt. Ja näitä tolokkuja miehiä löytyy maalaiskyliltämme paljon. Kiitokset kaikille miehille, jotka pitävät tulia yllä syrjäkylillä!
Farmer can never guess in the morning, what his status will be during the day in his wife´s thoughts. It is not reliant to his achievements. It is "la donna mobile" who judges as she likes. Scale is from an alpha male to a lazy hobbit. Lately my farmer has been an alpha male, no doubt. He has brought all the bales from the fields to the farm. He has cut trees for the firewood. He has been studying. He has worked for the local union of agricultural producers...Thank you, to my husband and all the real men, who keep these little villages alive!

4 kommenttia:

 1. Niin on hieno kuva rehupaaleista, että harva pystyy samaan. Luulin ensin, että on kyseessä jokin "taidetta jäästä" -otos. Ihana. Tolkut miehet, niissä silmä ja mieli lepää. Olet onnekas!

  VastaaPoista
 2. Niiaus ja kumarrus! Yhdyn miesten ylistykseen!

  VastaaPoista
 3. Tuo on kyllä niin totta, on se kumma miten erilainen päivästä kaiken kaikkiaan muotoutuu kaikkine iloineen ja suruineen, riippuen siitä kummalla jalalla on aamulla noussut.. Onneksi kuitenkin oikealla jalalla pääsee sängystä suurimpana osana aamuista ylös, joten ei miehen naama ärsytä sentään ihan joka viikko :)

  VastaaPoista
 4. Kiitokset kommenteistanne! Juu, vaikka tuleehan sitä matkan varrella semmoisiakin päiviä, ettei niistä ristiriidoista jaksa vuosienkaan jälkeen edes puhua. Mutta tylsäähän se elämä olisi, jos kaikki aina menisi helposti. Meidän häistä mulla pitää joskus kirjoittaa, ne olivat ikimuistoiset juuri sen vuoksi, ettei mikään mennyt niinkuin piti:)

  VastaaPoista