Arkea maalaiskylässä.
Puutarhuri-agrologin ikkuna maalaismaisemaan.tiistai 28. elokuuta 2012

Lurjukset

Hiehon elämässä ei ole velvollisuuksia ja sitäpä on sitten aikaa keksiä piruuksia pitkin päivää. Isäntä piipahti koulutuksessa ja tuli kotiin iltatarkastukselle. Navetalla oli riemu ylimmillään. Portti oli jäänyt auki ja nuoriso pötki pitkin ruokintapöytää. Aitojen takana olevat kaverit huutivat kurkku suorana harmista, kun eivät päässeet mukaan. Viljelijälle tilanne on pelottava. Arvokkaat eläimet viilettävät ruokintapöydän kovapinnalla ja jos jalka katkeaa, se merkitsee yleensä eläimen lopettamista. Tällä kertaa päästiin onnellisesti takaisin pihaton jaloittelukäytävälle ja rauhoituttiin syömään ja yöpuulle.
Osataan me aukaista itekin nää portit, jos huvittaa. 
Heifers are really intelligent. And they have all day (without special duties) time to search for fun. My husband was in Kajaani on Saturday and in the evening, when he went to check the situation in the cow-house he had to call me to help. The year old heifers had noticed that one gate had been left open and they didn’t hesitate to use a chance for a little adventure. All the rest of the animals who couldn’t take part to the run-fun, were shouting loud. In this kind of chaos we only hope that no legs will be broken. This time we were lucky: only little bit of sweat and happy faces in the herd.

2 kommenttia:

  1. Hyvä, ettei käyny vahinkoa. On niillä mahtanu olla mukavaa melskatessaan vappauvessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja aina sitä jaksaa hämmästyä, mistä se riemu tulee, kun ne saavat kuitenkin päivät pitkät vapaana tallustaa omalla puolellaan ja valita nukkumapaikkansa ja syömäaikansa ja vieruskaverinsa. Vain se ruokapöytä on kiellettyä aluetta. Ilmeisesti kaikkien eliölajien nuorilla on omat kapinahetkensä:)

      Poista