Arkea maalaiskylässä.
Puutarhuri-agrologin ikkuna maalaismaisemaan.keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Bergeracin näköinen miesSe on vähän tuon John Nettlessinkin syytä, että päädyin emännäksi Kainuuseen. Maatalousopistosta löytyi arvomaailmaltaan kutakuinkin natsaava ja viimeisenä niittinä ohimoilta korkean hiusrajan omaava nuorimies, jonka kanssa monen raastavan käänteen jälkeen kävelimme vihille kotikyläni kappelissa tasan 20 vuotta sitten. Papin kanssa sovittiin etukäteen, että mennään lyhimmällä kaavalla ja tahdotaan rakastaa vain myötä ja vastamäessä ja siitä kuolemaan asti-hommasta ei puhuta mitään. Tuntui liian kovalta sitoutumiselta, kun on kuitenkin tapana ollut lupauksensa pitää.

avion arkea
Sulhasen kohta meni vielä oikein, mutta minulta pappi kysyikin sen kuolemaan asti lupauksen. Tiukkaapa siinä sitten papilta, kun toistasataa henkeä on selän takana korvat hörössä, että mitä me ukko just sovittiin tuosta asiasta. Ei auttanut, kuin myöntää, että tahdon. Että jotkut ne on naimisissa enämmän ja jotkut vähemmän.

Isäntä on talousmies, eikä sijoituksensa minuun ole mennyt hukkaan.  Nyt hällä on kaksi lasta ja 20 kiloa enemmän emäntää kuin alussa. Yli 1,5 prosentin vuosikorko  siis ja se on paljon näinä levottomina aikoina.

Nettlessin ihana hiusraja jatkoi elämää Midsommerissa, mutta isännän katosi jo aikaa sitten raastavien käänteiden jatkuessa papin aamenen jälkeenkin. Mutta jos nyt kysyttäisiin uudelleen, vastaisin taas tahdon.

John Nettles as Bergerac has had a certain influence on my life. I used to admire his hairline and when I found a young man from the agricultural college, who shared my values and had a high hairline, I was happy. We married 20 years ago in a little chapel in my home village.  We asked the priest for the short version and no mention about the “till Death do us part”-thing. It seemed to be too much to promise. The fiancé got the right question, but when it was my turn, the priest asked if I was willing to love till Death. It was a bit hard situation. Finally I said yes, because 130 friends and relatives were waiting for an answer and arguing with the priest would have been awkward.

My husband is a homespun economist and his investment to me is one of his best. Nowadays he has two children and 20 kilos more wife than in 1994. It makes more than 1, 5% interest for a year and it is a lot on these days.

If I was asked now about my willingness to continue till Death, I would say yes again. Even without the pressure of the 130 people.

14 kommenttia:

 1. Onnea yhteisistä vuosista ja onnea edelleenkin! Meillä tulee 24 v täyteen reilun kuukauden päästä.

  VastaaPoista
 2. Hyvän on tuoton isännyys saanu.Toivotaan toiset Onnelliset 20 v lisää.Olen itte kanssa tuuminu että toiste en papille valehtele.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, joskus on tiukkoja paikkoja :) Kiitokset, yritetään etteenkinpäin jatkaa!

   Poista
 3. Onnittelut molemmille! Teillä onkin ollut onni matkassa. Ei sitä aina pysty tahtomaan loppuun saakka, vaikka kuinka tosissaan olisi parikymppisenä tahtonut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Joo, eikä totisesti aina ole ollut yhteiselo herkkua puolin eikä toisin, mutta vissiin ollaan niin laiskoja, ettei ole erotakaan jaksettu ja jokin ratkaisu on aina löytynyt :)

   Poista
 4. Kerkisin jo klikata itseni pois sivulta ennen kuin hitaana ajattelijana tajusin, että tämähän oli juhlapostaus! Onnea emännälle ja onnittelut isännälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Hehheh, isäntä tuli aamulla navetalta ja tuumasi ykskantaan, että on veljenpoikas 35-vuotispäivä. Se on meillä ainainen vitsi, kun hänen synttäripäivänä oli häät, ettei muka muisteta omaa hääpäivää :)

   Poista
 5. Ai että, Paljon Onnea! Tahtoahan se yhteiselo vaatii ja kestävyyttä, tai sitten laiskuutta. Ja mihinkäs se vaihtamalla paranis. Mulla tuota laiskuutta on jo ollut yli 30 v. Miehestä en tiijä mitä lie. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Mainiota, yli kolkytvuotta! Tuolla savupirtin piikana olen tavannut monia 30 ja 40 vuotta yhteistä matkaa taittanutta. Jännä se "aura" mikä heitä ympäröi. Ovat jotenkin kasvaneet kuin vierekkäiset puut.

   Poista
 6. Myöhäset onnittelut ent.naapurintytöltä joka sillon 20 vuotta sitte sai tätä papin aamenta kuunnella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oii kiitos! Hetkinen...nytpä oli niin salaperäinen hönnyskä, että en keksi edes :) Vihjettä kaivataan.

   Poista
  2. No entinen Lehdon Annehan se täällä lymyilivät :)

   Poista
  3. Hih, juu, oli ne kemut...vesi loppui kesken, kanttori oli väärä, kakun leikkas ekana pappi..... :)

   Poista