Arkea maalaiskylässä.
Puutarhuri-agrologin ikkuna maalaismaisemaan.perjantai 19. heinäkuuta 2013

Suuna, päänä, persienä

Ei vaan kerkiä netissä käymään, koska...
-pitää kellua lämpimässä järvessä isännän kanssa
-tehdä saunavastoja
-syödä mansikoita, hilloja ja mustikoita
-komentaa kissaa pois pääskysenpesiltä
-tavata sukulaisia
-valvoa kesäyössä
eli olla suuna, päänä...joka paikassa, kuten naapurin emäntä tapaa sanoa. 
Palaan ahkerammin koneen ääreen, kunhan elämänjano hieman hellittää :)
 
Saunavastoja ja keskiaikameininkiä :)

Sorry about these rare updates! Life is finally worth living after that horrible winter.
I spend my days eating strawberries, blueberries and cloudberries. Floating in the warm lake with Mr Farmer, making saunavasta, meeting my family, sometimes staying up all the night (summer nights are light here) and trying to save swallows from our cat. I promise to write more, maybe in the autumn. Now it is only the joy of life that matters.


7 kommenttia:

 1. Olen iloinen puolestasi! Vaikka näitä on kiva lukea, älä meidän takia ressaa vaan palaa sitten taas linjoille kun siltä tuntuu.

  Jos taasen väsyttää (vaikka ei tuo nyt siltä kuulosta), kurkkaa tuonne:
  http://www.syopapotilaat.fi/potilasoppaat/kun-mitaan-en-jaksa/
  Mua olisi helpottanut viime kesänä, jos olisin lukenut tuon. Että siitä se väsy vaan johtuikin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on tosi hyvä linkki! Kuulitkin varmaan läpi tekstini, että vähän tässä "poden" jotain. Mieli tekisi jaksaa enemmän kuin jaksaakaan ja siitä tulee väliin niin turhautunut olo. Oysissa vihdoin löytyi tälle vähän selitystä, hoitoväsymys on minusta mainio termi. Jännää, miten nyt vasta, kun kaikki on jo tavallaan ohi, löytyy vielä tuo kuolemanpelkokin :) Mutta onneksi on teitä ihania kannustajia ja hyviä esimerkkejä!

   Poista
  2. Se kuolemisjuttu täytyy varmaan jokaisen itse miettiä. Minulle kuitenkin kävi niin, että kun epävarmuuden vallassa mietin että kuolenkohan minä, tajusin että se on ainoa asia, joka on varmaa. Kyllä kuolen. Ajankohta on auki, mutta niin se on kaikilla.

   Sitten kun tajusin, että kaikki kyllä pärjäävät täällä ilman minuakin, se oli oikeastaan periaatteessa siinä se miettiminen. Joudan lähteä. Vaikka ei nyt sitten vielä lähtö tullutkaan, mutta onpa valmiiksi mietittynä, kun se kuitenkin tulee.

   Keväällä kuuntelin kiurun laulua pellon reunassa ja ajattelin, että se laulaa sittenkin, kun en enää ole sitä kuulemassa. Toisaalta, ei tuo enää ole se sama kiuru joka mulle lapsena lauloi. Laulaja on vaihtunut monta kertaa jo, saa kuuntelijakin vaihtua; laulu jatkuu.

   Poista
  3. Ihanasti sanottu, laulu jatkuu! Joo, mulla oli vähän väärä sana, kuolemasta tuli talvella jollain tapaa kaverikin viime talvena, kun läheltä näki lähteviä. Mutta ehkä pelkoa, että jotain jää tekemättä, eikä ehkä ehdi oivaltaa, miten tämä homma toimii, jatkuuko jossain jotain. Ja toisaalta "turhuuksien turhuus" (minähän luin sitten sen Jobin ja saarnaajankin talvella :), eli miksi ihmeessä me ihmiset touhuamme, jopa sodimme, näin hitsin lyhyellä matkaa.

   Poista
 2. Terve! Piti kysyä ystävältä käännös tuosta kielestäsi ja tulihan se selväksi, kun hänkin savosta.

  Antaa elämänjanon vain hehkua! Hyvää kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, joo ja kainuulainen sanoisi itse asiassa "peänä". Murteet on ihania!

   Poista
 3. Nauti vaan kesästä hyvällä omalla.tunnolla.Terveiset täältä Kaijaanista.

  VastaaPoista