Arkea maalaiskylässä.
Puutarhuri-agrologin ikkuna maalaismaisemaan.torstai 3. syyskuuta 2015

Oodi potulle ja rakkaudelle

"Alahan sää keittään niitä pottuja!"
Tällä lauseella sai huonekaverini Oyssissa liikutuksen kyyneleet silmiini.
Hän lopetteli puheluaan miehelleen ja tässä lauseessa on kaikki. Siis ihan kaikki!
Siinä on peruna, tuo pääruoka, joka menee voin kanssa vaikka siltänsä, jos ei satu olemaan kalaa tai lihaa höystöksi. Pottua osaa viljellä ja keittää kuka vain ja se on oikeasti ravitsevaa ja edullista ruokaa.
Siinä on myös rakkaus. Vuosien liitto, luottamus toisen osaamiseen, koti-ikävä tuttuun päiväruokahetkeen ja ääneen lausumaton toive, että vielä me yhdessä syödään pottuja.
Joo...nyt ei pysty taas jatkamaan, kun itkettää ihanasti. Lämpimät terveiset huonekavereille!
I was lying in the hospital for a week and we had such an emotional week with my two room mates. We laughed and cried and talked about all the matters with no shying. Well, we were all cancer patients.
One day the lady next to me finished up the telephone call to her husband. She said something which shows more love than any oath of love.
"You´ll better start cooking potatoes now, dear!" There it is. A years long marriage, trust to his skills, homesickness and the hope, that they will cook some potatoes together again. And of course the reverence to potato! Easy to grow, cook and eat even without meat or fish, only some butter to flavour. Yes, I am crying again :) Best wishes to my room mates!

2 kommenttia:

 1. Hei,
  linkkasin blogisi nyt meidän "puutarhablogiin". Säistä huolimatta saatiin vaaralla satoa tänäkin vuonna – juureksia, yrttejä ja erilaisia oppeja.
  Värikästä syksyä ja voimia sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! hoksasin ja olinkin jo viikonloppuna gardenin linkittänyt tänne. Perkasin poistuneita blogeja ja siinä hitsi vie meni varmaan osa olemassaolevistakin (anteeksi kaikki!!), kun tietokone on nopiampi tekemään kuin emännän ajatus :) Löysin lähialueen blogejakin lisää!

   Poista