Arkea maalaiskylässä.
Puutarhuri-agrologin ikkuna maalaismaisemaan.maanantai 16. joulukuuta 2013

Naapurin emännän ihana hairahdus

Juureva kainuulainen ei osta mitään turhaa, eikä myy, jos ei ole pakko.
Meillä on mökillä legendaarinen katuharja. Sen harjasosa on haljennut kahtia ja kyllä vain, se on naulattu takaisin kasaan.
Isännällä on liiketoimintasuunnitelma halkojen myyntiä varten, mutta ei, ei raaski myydä kalikkaakaan.
Myöhäillalla jakelin joulukortteja naapuruston postilaatikoihin potkukelkalla ja uskoni kainuulaiseen pihiyteen ja perinteisyyteen sai kolauksen. Naapurin emäntä oli somistanut kuistin etusen joulukuusen SINISIN ja UUSIN jouluvaloin. Mutta miten hulvattoman hauskaa! Kaunis kuusi, upea valoshow keskellä etäänperää! Ei pitäisi juututtaa aivojaan vanhoille radoille. Siinä voi menettää ilon pilkahduksia!

The original people of Kainuu spend their money on useful things and repair old things rather than buy new. It is also hard to sell your property. A good example is a street broom on our cottage. It has torn to two pieces, but it has been nailed back together! 
My husband made a business plan about selling firewood few years ago, but he never sold a stick. I guess, he can´t stand losing them after keeping each piece several times in his hands when chopping wood. Tonight I met something new and refreshing and my opinions about the stinginess of our "village-originals" had to be renewed.
My dear neighbor had bought a BRAND NEW and (!!) BLUE Christmas lights to her spruce tree on the yard!  What a beautiful and a surprising sight!1 kommentti: