Arkea maalaiskylässä.
Puutarhuri-agrologin ikkuna maalaismaisemaan.



perjantai 25. huhtikuuta 2014

Antiarkihaaste

Varttia vaille, että tempasin puukolla pesujauhepakan auki...onneksi huomasin, että tämähän on peto Two Oceans viinipänikkä! Ei ole viinitkään hohdokkaasti pulloissa, kuten ennen.
Isäntä oli ostanut sen vieraille ja se oli jäänyt juomatta. Mutta ei tämä ihan juhlanpitoa ole ollut. Veispuukissa kiertää viiden päivän arkihaaste ja minäpä kuittaan sen koko maatilan väen osalta täällä.

Pääsiäismaanantaina käytiin pilkillä, isäntä sai yhden ahvenen ja Rekku löysi pilkkirepusta viimekerrallisen kuivuneen ahvenen välipalaksi.

Tiistaina olin kotimiehenä ja siementäjän kaverina. Pihaton eläimet saavat jammailla vapaana ja valita makuupartensa. Tässä juorukerho kokoontuu märehtimään.
 Isäntä täytti keskiviikkona tukihakemuksia. Vähänkö oli käärmeissään, kun tulostin pukkasi tuommoista . Ehkäpä ne Mavissa ymmärtävät.









Torstaina pyykit ulos. Perjantaina mehumaijalla mustaherukkamehun tuoksu taloon.
Ja tämä on antiarkihaaste, teillon muutakin hommaa kuin värkätä näiden kanssa :)





This week’s diary:
Monday, ice fishing. We caught only one perch. Oh, Rekku, the dog,  found a dry perch from the jig box and ate it :)
Tuesday, I helped in the cow house. These three are friends!
Wednesday, filling rural subsidy forms. Our printer translated the sentences to bureaucracy!
Thursday, laundry out!
Friday, blackcurrant juice from an old steamer. A really good aroma.

torstai 17. huhtikuuta 2014

Paska jamppa ja englannin ellu

Istuimme toissailtana saunassa, ukko valkosipulit nenässä ja mulla sininen vicksi nenän alla. Meillä on siis sairastettu. Kuumetta ja hirviä räkätauti.
Jutustelimme, että mitenkähän lienee, kaipa ne nuo kuuluisuudetkin sairastaa viruksia.
Jotenkin vaikea kuvitella Putin tai Elisabeth nenä punaisena köhimään ja joku palvelija laukottamaan siihen yskänlääkettä ja Buranaa.
Olemme kylmän sodan ajan lapsia ja seuranneet huolestuneina Krimin ja Ukrainan tilannetta. Uskoimme, etteivät lukiolaisemme välitä tuontaivaallista, kun Putinin edesottamuksia selostettiin tv:ssä. Mutta nuorisomme ja heidän ystävänsä aina yllättävät meidät iloisesti fiksuudellaan ja nokkelilla huomioillaan.
Naapurivaltion tiikerintainnuttaja tipahti aivan meidän räkäisten tavisten tasolle, kun lapset kesken pääuutisten tokaisivat yksinkertaisesti "Paska jamppa."
Sairastupa



The great Flu has caught us. We were sitting in sauna, my husband with garlic in his nose and me sniffing Vicks blue, trying to get rid of the malady. We wondered if the celebrities also had flu. Of course, but we never see in the media the Queen or Mr. Putin eating Burana or taking cough syrup, not to mention blow their nose.
Our childhood was the time of the cold war and we have listened to the news from Crimea and Ukrainian worried. We thought that our young don´t pay any attention to the news, but once again we were merrily surprised, how aware they are. When Putin’s recent statements were reported, they stated simply "a baad dude." The tigerman of the Russia, just another ordinary guy :)

tiistai 1. huhtikuuta 2014

Turvalliset eläimet turvallisessa pihatossa

Kokkeileppa naputtaa salasanat koiranpentu sylissä vasemmalla kädellä. Tai vasenkätiset oikealla. Ja suitsait, huomaatkin, ettet muista ensimmäistäkään salasanaa! Kuinkahan paljon meidän aivoissamme onkaan tuommoisia totuttuja ratoja ja kuinka paljon kapasiteettia jää käyttämättä, kun emme "aivovoimistele" uusia uria sinne.
No, täällä ollaan taas :)
Huomenna on maatilan palotarkastus. Hyvä homma! Käydään läpi asioita, millä estää paloja. Meillä on pihatossa palohälytin, joka kiskoo ilmaa kitusiinsa ja tunnustelee koko ajan, josko savu haisisi. Tilanteen tullen se pistää pihalla ja pirtissä sireenit huutamaan ja laittaa tekstarin ja soittaa automaattisesti meidän kummankin kännykkään.
Onneksi ei ole ollut todellista tilannetta.
Kerran jätti sydän pari lyöntiä väliin tieturvakurssilla istuessani, kun kännykkään tuli viesti:" Navetta palaa." Se johtui kuitenkin vain ilmankosteudesta ja eläimet olivat turvassa. 


One day I kept our puppy in my arms and tried to tap my keyword with left hand. Not a good idea, after a while I couldn´t remember any keywords. I guess it would keep our brains in good condition, if we used different ways to act and think every day. 
Anyway, here I am again :)
Tomorrow we have a fire inspection on our farm. It is good to know advance, if there is something we can do to prevent fire. We rely on "Elotec" in our cow house. It sniffs the air all the time for smoke. If there is something wrong, it starts alarming with siren and sends a message and calls our mobiles. Only once it has sent a text message, fortunately for some mist in the electric system.